UA-111544038-4

Blogs

Why Allah SWT puts problem in your Life?

By : JOMBIZ Network on 25 Nov 2016

Five reasons why Allah uses problems...... ??  The problems you face will either defeat you or develop you - depending on how you respond to them. Unfortunately, most people fail to se...

10 Essential Tips to Avoid Being Blocked by Facebook

By : JOMBIZ Network on 25 Nov 2016

Today, using Facebook is the most practical and popular thing you can do to promote your business.At the same time, it’s increasingly necessary to know how the site’s r...

Kedaulatan Negara Umat Islam Tergadai Akibat Melanggar 12 Ayat al-Quran

By : JOMBIZ Network on 23 Nov 2016

Terbukti di sepanjang sejarah, bencana yang menimpa umat Islam akibat mengabaikan 12 ayat ini. Situasi negara-negara umat Islam di dunia yang diceroboh dan diperkosa maruah rakyatnya adalah...

Trend Marketing 2017 di Malaysia

By : JOMBIZ Network on 20 Nov 2016

Adakah anda memiliki website, blog atau Facebook Page bagi tujuan pemasaran online?   Ad...

Panduan Lengkap Cara Membeli di Lazada

By : JOMBIZ Network on 20 Nov 2016

Pertama kali saya beli online di Lazada Malaysia adalah pada awal tahun 2014. Mula-mula beli barang kecil-kecil sahaja, dan lama kelamaan saya dah jadi ‘lazada addict’ dan mula bel...

Tutorial Link CIMB Kwik Debit Mastercard ke Steam dan Paypal

By : JOMBIZ Network on 20 Nov 2016

Kwik bukanlah sesuatu yang baru, kerana ianya telah dilancarkan pada penghujung tahun 2013 lagi.   

Cara Enable Online Purchase Bagi Debit Card

By : JOMBIZ Network on 19 Nov 2016

Anda pengguna debit card seperti Maybank Visa Debit atau CIMB Debit Mastercard? Mungkin dalam beberapa minggu lepas anda ada menerima sms mengatakan bahawa penggun...

Bersaing Pada Nilai dan Bukan Pada Harga

By : JOMBIZ Network on 18 Nov 2016

Salah satu cabaran orang baru nak berniaga ialah rasa tak tergamak nak ‘caj’ customer. Kalau modal produk RM80, nak jual pada harga RM100 pun rasa tak patut. Rasa macam ambil kesempatan...

Design Awesome Social Media Graphics With Canva

By : JOMBIZ Network on 18 Nov 2016

Ramp up your next social media campaign by adding beautifully designed graphics! Choose from our library...

Cara Buka Akaun Paypal Secara Online

By : JOMBIZ Network on 17 Nov 2016

Pertama sekali untuk membuka akaun paypal anda mesti mempunyai Debit Card. Card Visa yang kita buat cucuk gaji 24 hari bulan tu..:D Sekarang sungguh mudah sebab semua local bank di Malaysia seperti...



About
  • 2020-10-27T11:29:32+00:00
  • Male
  • , ,
  • About Me JomBiz! Community merupakan rangkaian sosial untuk rakyat Malaysia terutama para usahawan. Ia diwujudkan untuk menghubungkan seluruh usahawan dari Malaysia. Ianya masih diperingkat percubaan. Anda boleh cuba platform ini dan jangan lupa untuk invite kawan-kawan ya..jombiz!

    by Amincyber Nik @ Founder of 1MalaysiaBiz & JomBiz!
More
Recent Videos
How to Share Your Screen on Facebook LIVE NO OBS
335 Views - posted on 7 Jun 2018

How to Share Your Screen on Facebook LIVE NO OBS -...

Screencast With Facebook Live & OBS - How To
390 Views - posted on 7 Jun 2018

Using OBS you can do a live screencast or screensh...

Today Is The Day! - Motivational Video & EPIC Speech
302 Views - posted on 15 May 2018

Is TODAY the day YOU take your life to the NEXT LE...

Latest Videos