UA-111544038-4

Blogs

Kedaulatan Negara Umat Islam Tergadai Akibat Melanggar 12 Ayat al-Quran

247 Views - By : JOMBIZ Network on 23 Nov 2016

Terbukti di sepanjang sejarah, bencana yang menimpa umat Islam akibat mengabaikan 12 ayat ini. Situasi negara-negara umat Islam di dunia yang diceroboh dan diperkosa maruah rakyatnya adalah...

Trend Marketing 2017 di Malaysia

284 Views - By : JOMBIZ Network on 20 Nov 2016

Adakah anda memiliki website, blog atau Facebook Page bagi tujuan pemasaran online?   Ad...

Panduan Lengkap Cara Membeli di Lazada

728 Views - By : JOMBIZ Network on 20 Nov 2016

Pertama kali saya beli online di Lazada Malaysia adalah pada awal tahun 2014. Mula-mula beli barang kecil-kecil sahaja, dan lama kelamaan saya dah jadi ‘lazada addict’ dan mula bel...

Tutorial Link CIMB Kwik Debit Mastercard ke Steam dan Paypal

1120 Views - By : JOMBIZ Network on 20 Nov 2016

Kwik bukanlah sesuatu yang baru, kerana ianya telah dilancarkan pada penghujung tahun 2013 lagi.   

Cara Enable Online Purchase Bagi Debit Card

296 Views - By : JOMBIZ Network on 19 Nov 2016

Anda pengguna debit card seperti Maybank Visa Debit atau CIMB Debit Mastercard? Mungkin dalam beberapa minggu lepas anda ada menerima sms mengatakan bahawa penggun...

Bersaing Pada Nilai dan Bukan Pada Harga

281 Views - By : JOMBIZ Network on 18 Nov 2016

Salah satu cabaran orang baru nak berniaga ialah rasa tak tergamak nak ‘caj’ customer. Kalau modal produk RM80, nak jual pada harga RM100 pun rasa tak patut. Rasa macam ambil kesempatan...

Design Awesome Social Media Graphics With Canva

329 Views - By : JOMBIZ Network on 18 Nov 2016

Ramp up your next social media campaign by adding beautifully designed graphics! Choose from our library...

Cara Buka Akaun Paypal Secara Online

333 Views - By : JOMBIZ Network on 17 Nov 2016

Pertama sekali untuk membuka akaun paypal anda mesti mempunyai Debit Card. Card Visa yang kita buat cucuk gaji 24 hari bulan tu..:D Sekarang sungguh mudah sebab semua local bank di Malaysia seperti...

Cara Buka Akaun Semasa Maybank Secara Online

321 Views - By : JOMBIZ Network on 17 Nov 2016

Ada yang masih belum berjaya buka akaun semasa Maybank ? Hari ni saya kongsikan cara buka akaun semasa Maybank tetapi untuk individu bukan perniagaan. Sekali lagi saya highlight CA...

Kepentingan Akaun Semasa Untuk Bisnes

636 Views - By : JOMBIZ Network on 17 Nov 2016

Jika anda ingin memulakan perniagaan, membuka akaun semasa adalah penting. Jika anda menjalankan perniagaan sama ada bisnes online ataupun di kedai, sebaiknya anda membuka Akaun Semasa sama ad...